Ge mig något nytt!

Nu är jag väldigt trött på livet jag lever. Jag vill flytta och skaffa mig ett eget liv, som ingen kan bestäma över. Där ingen kan säga åt mig vad jag ska göra. Jag längtar till den dagen då jag får packa ihop mina saker, handla nya saker och skapa ett eget hem. Där jag kan göra precis vad jag vill. Jag är trött på det här nu och det känns verkligen att jag börjar bli vuxen på riktigt. Åtminstode på vissa plan. Förmodligen kommer jag vara småbarnslig hela livet, men hur kul skulle det vara att vara super vuxen då?

Jag vill leva mitt eget liv. Laga vilken mat jag vill, tvätta och städa när jag får lust. Jag ser speciellt fram emot maten! Jag älskar att laga god mat, men jag älskar också att äta upp den. Jag längtar efter att gå utbilda mig till något som jag verkligen vill och slippa att sitta på media och sucka över alla dumma program som aldrig gör det jag vill.
Nej, jag är ingen "sitta still männsika", jag skulle bli tokig om jag måste sitta på ett kontor och glo. Inte konstigt att jag inte tycker skolan är speciellt rolig? Det jag tyckte mest om var idrotten, men det har man ju inte när man går i trean. Tyvärr.

Hur som helst, jag längtar efter att få göra det jag vill göra. Det var bara det jag ville säga.

Wiiiie!

Tänkte bara säga hej då! Snart packar vi in oss i bussen och far till Stockholm. Äntligen är det studentkryssning, fan vad kul det ska bli!! :D

Hörs!

I will kick many asses.

Nu är det full fart på mig! Jag har bestämt mig för att få MVG på historiaprovet. Jag har några dagar på mig att plugga, men det är ett ganska stort prov så det blir svårt att få in allt i huvudet. Men som sagt, jag ska göra så gott jag kan. Jag har bestämt mig för att verkligen satsa nu och jag nöjer mig icke med G:n. Jag vill verkligen komma in på dröm utbildningen, jag har fortfarande en liten, liten chans. Men då gäller det att verkligen ligga i nu den sista tiden. Det är inte lätt att komma in eftersom de kräver höga betyg och det är väldigt många som söker. Tyvärr nekas nästan 1050 peroner varje år.. så ja, det blir inte lätt. Kommer jag inte in, så tänker jag plugga uppp ett år och skaffa mig många fler mvg:n. I won't give up!
Kändes ganska skönt att få ett fett VG på samhällsprovet. Det har iinte mig emot.

Jag har alltså en hel del framför mig dessa två månader, och det kommer bli kämpigt. Men det finns även en hel del att se fram emot. På löradag är det studentkryssning, det ska bli så jäkla roligt!
Idag fick jag hem min as snygga klänning också, som jag tycker väldigt mycket om. För mig som är en fattig liten student så var den ganska dyr, men det var den värd.

Nu ska jag kika lite på play, kanske plugga och sedan förhoppningsvis sova. Jag har haft svårt att sova på sista tiden, vilket gör att man är ganska borta på dagarna. Får hoppas på att det går bättre inatt.



Totalt energilös..

Jag har ingen energi just nu. Försöker plugga till samhällsprovet, men det går inte så bra. Det är tråkigt. Imorgon är det skola som gäller. Jobbigt, men det ska samtidigt bli skönt med rutiner igen.

Jag har inte så mycket mer att skriva. Jag behöver solsken, det är solen jag använder för att vara på bra humör och känna att jag älskar livet. Men så är inte riktigt fallet idag.


Allmänt skit.

Det regnar, det droppar från taken, det är slask på backen, det är plusgrader och tomtefan har gått och lagt sig. Det kändes underbart idag när jag var ute och gick med hunden. Det var slask på gatorna och jag blev blöt om fötterna, men jag kunde inte annat än att le. Jag välkommnar slasket, jag blir gärna blöt om fötterna. Nu vet man att våren kommer, den är påväg. Jag älskar det!
Idag sov jag väldigt länge, vilket ger mig ångest. Jag vill inte sova bort lovet, även om det är jäkligt skönt att sova ut. Vi får se om det blir någon skidåkning, med tanke på att snön är så blöt. Men jag hoppas verkligen att det går att åka ändå, jag har ingen större lust att bara sitta inne hela lovet. Nej nej. Jag vill ut och aktivera mig! Vad har hänt idag? Jag har städat mitt rum, funderat på framtiden och kollat på tv. Just det här med framtiden kan man ju fundera ihjäl sig på. Jag önskar att jag hade kollat upp högskoleprogram redan i tvåan så kanske jag inte varit så lat. Men men, gjort är gjort. Det finns väl inte så mycket att göra åt det nu. Men jag kan ändå inte låta bli att få lite ångest över det. Jag kan heller inte låta bli att bli arg på mig själv. Vilken lat människa jag är. Man kan ju alltid be till Gud och hoppas att det löser sig. Men har det någonsin fungerat?

Nu är det 94 dagar kvar till studenten, om jag inte räknat helt fel. Det kan tänkas att jag har det, med tanke på hur bra jag är i matte. Men ungefär iallafall. Tiden går fort, och den kommer att gå väldigt fort nu på slutet. Det känns både roligt och tråkigt på en och samma gång. Men det är väl dags!

HÖRS!

TAKET RASAR!

Dagen har varit väldigt lång och ganska trög. Dagen började med att man vaknade till att det stod folk utanför Ida's rum och pratade. Sedan kom Mia upprört in i rummet och sa att taket kanske rasar in och att vi måste ut så fort som möjligt. Jag och Ida blev livrädda. Vi kastade på oss kläderna och sprang ut. Vi var till och med tvungna att äta frukost ute. Vi stod där en timme och tittade på medan de skottade taket. När brandkåren äntligen kom för att se hur illa det var, så fick vi gå in och äta ordentligt. Det var alltså inte så farligt, som tur var. Annars har vi bara varit sega. Vi har kollat på en mys film och nu ligger vi och kollar på Andra avenyn.

Jag ska hålla mig vaken till två tiden, då Christoffer kommer och hämtar mig.

HÖRS!

Jag tror, jag tror på sol igen

Just nu ligger jag i sängen och försöker ta igen mig. Adam är också dålig så vi har varit hemma från skolan båda två. Vi har just kollat på fyra avsnitt av Barnen på luna. Det är en mysig serie som jag älskade när jag var mindre, och det gör jag fortfarande. Ljuset utifrån lyser upp rummet och utanför kvittrar fåglarna. Det känns verkligen som vår. Men om jag kliver upp ur sängen och ser ut genom fönstret skulle jag bli väldigt missnöjd och se att snön fortfarande ligger kvar. Lika tjock och omöjlig att smälta som den alltid är, fast i år smälter den nog aldrig. Det känns iallafall som om den inte kommer att göra det. Jag har mycket att göra idag, mycket som måste bli klart innan jag går på lov. Tror jag måste plocka upp lite på rummet om jag ska få någon ro till att skriva.

Om 21 dagar fyller jag nitton. Då brukar snön vara ganska smält, vi får hoppas på att det blir så. Om väderprognosen stämmer så kommer det vara SOL hela lovet!

Besviken.

Jag och Ida har haft en dröm om att gå till Norge. Vi hade bestämt oss att vi skulle gå, nu i sommar.
Men som vanligt tänker man lite för optimistiskt. Vi har nu kommit på att det kommer att kosta en jäkla massa pengar. Hur ska det gå ihop med studenten? Det är dyrt att ta studenten, speciellt när man måste belata allt själv. Men sånt är livet. Så det är väl bara att välja. Studenten eller Norge? Egentligen ett ganska enkelt val. För hur många gånger tar man studenten? EN. När kan man gå till Norge? Antagligen när som helst.

Nu är jag sur. Jag är jättesur. JAG ÄR FÖRBANNAD OCH LEDSEN.
Varför kan saker och ting inte vara enklare? Hur kan det kosta pengar att gå?
Man måste väl ha någon slags bensin och när man går är bensinen mat. Mat är dyrt och det är dåligt.
Jag vill inte, jag vill inte, jag vill inte.

En tung sten har lättat från mitt hjärta.

Idag höll jag mitt tal. Snacka om hjärtklappning! Det blev ganska personligt, även om det inte var det som var tanken. Men hur som helst gick det bra och det är skönt att få det gjort. Jag hatar när man vet att man har något jobbigt framför sig, jag vill helst göra det så fort som möjligt. Nu sitter jag hemma och är allmänt trött. Jag har en del att plugga på, framför allt uppsatsen till svenskan som ska vara inlämnad idag. Vädret ute gör mig deprimerad, men det blir nog en hel del skidåkning på lovet. Då menar jag längdskidor. Det ska bli kul, speciellt när man inte har åkt på ett tag. Man får förmodligen en del att skratta åt, förmodligen mig själv. Men är det sportlov så är det. Eller hur?

Längtar till våren, då kan man känna livet i sig. Som Madicken hade sagt!

Andas.

Imorgon ska jag hålla tal. Jag vet vad jag ska prata om, men ändå inte. Jag känner att det inte är någon ide att skriva ner ett klart tal. Då kommer jag bara läsa pappret rakt av och det är inte så smart. Hellre att det blir lite tystnad då och då. Plus att jag verkligen måste lära mig att inte bara läsa, utan prata. Det får gå hur som helst, jag orkar inte lägga ner någon stor energi. Jag ska försöka att inte vara allt för personlig, det vill jag inte. Men jag vill ändå ha med lite av mina egna erfarenheter och känslor, utan att det blir för mycket. Hur som helst, det får blir bra eller dåligt. Jag orkar inte riktigt bry mig. Ska försöka att inte tänka så mycket på morgondagen. Inte bli nervös, det har jag ingen lust med.

RSS 2.0